News – TFF

STARTEENHEDENOPDRACHTLOCATIESFOTO’SBRONHET EINDENEWSDEFENSIEBLADENNIEUWSEINDEVALUATIE

EXTRA’S VAN/OVER/DOOR/VOOR 1(NL) NSE TFF

Gedurende de gehele uitzending zijn er diverse zaken gemaakt, geregeld en/of georganiseerd. Één van de zaken die zeer hebben bijgedragen aan de goede sfeer en saamhorigheid binnen het NSE was het TFF News.

Er zijn diverse pogingen gewaagd dit medium te evenaren voor alle Nederlanders op Camp Fox, toch is dit niet gelukt.

Hieronder heb ik enkele spraakmakende anekdotes geciteerd:

Het eerste exemplaar:

TFF-FOX-NEWS-01

Enkele leuke anekdotes:

Na een hectisch begin, krijg ik hierbij de gelegenheid om jullie allemaal toe te spreken. Op dit moment zijn 75 man van de NSE gearriveerd, de laatste 13 volgen op vrijdag 21 juni a.s.
De komende weken kenmerken zich door drukte, een beetje chaos en mogelijk wat ongemak. Dit is normaal bij de aanvang van een nieuwe uitzending, in een nieuw gebied, met een samengestelde eenheid. Ik verwacht van jullie een flexibele instelling zodat wij zo snel mogelijk onze draai kunnen vinden en iedereen gelegerd kan worden op Camp Fox.
Let in de tussentijd goed op jezelf en je collega’s. De hitte is enorm, zeker bij zware arbeid. Drink veel water, en pas je werktempo aan!! 
Hou nog even vol, binnenkort kunnen we SAMEN aan de klus beginnen! Jullie hebben al veel laten zien de afgelopen dagen, als het zo door gaat, weet ik zeker dat de NSE haar mannetje zal staan!!!

  • Nummer 2 – 26 juni 2002: Beelden voor het thuisfront – TFF-FOX-NEWS-02

Er is gisteren een camerateam in het kamp geweest voor de overgave/overname. Bij de watervoorzieninggroep, de kl III groep en in de keuken zijn enkele “shots” genomen. De sgt Wouters en de Sld1 Sijmonsma werden nog geïnterviewd. De eerste vraag bij sdl1 Sijmonsma was er een van de eerste orde:
De vraag was nl: ”Hoe lang ben je nu al in Bosnië?”
Hopelijk worden we thuis herkend en kunnen ze zien dat we er heel goed uitzien en bijlopen

ALS EEN TEAM EENSGEZIND ADEMT…..
WAAIT HET.
Kan deze spreuk van toepassing zijn???!!!???
Wat is het probleem? Simpel en eenvoudig. Bouw een Schall-tent met alleen kaderleden. Wanneer je weet dat een Duits team dit kan in 17 minuten, dan moet dit door ons ook kunnen en zeer zeker als je kaderleden hebt die van wanten weten.

Maar met zoveel kader heb je evenzoveel leiders. De een weet het beter dan de ander. En dat is een probleem. Maar de tent komt er te staan dat is een feit. Opgeven doen we niet, en zeer zeker niet wanneer we van alle kanten gadegeslagen worden door onze Germaanse vrienden die vast en zeker met de tranen op de wangen hebben gekeken naar onze actie. 
Feit is dat de tent er stond.

Feit is ook dat we toen bijna 2 uur verder waren. 
Klasse mannen we zijn trots op U.

 

Na 3 dagen catastrofale psychologische oorlogsvoering uit de richting van de sgt Arjan Koster was het op donderdag 18 juli dan zover. Net even voor het mannelijk rondje, 5.2 KM, rond de base kwamen de sgt Arjan Koster en de kpl Harmen Mooibroek in gesprek. Volgens Mooibroek zou de sport sergeant moeite hebben met het hem bijbenen op de 100M sprint. Dit was “sportgetrouw” Koster tegen het zere been en hij daagde Mooibroek uit voor een heus duel met prijs. Al vanaf dinsdag vond Koster het nodig Mooibroek keer op keer te verleiden tot het afzien van het duel. Hoe zou dat toch komen? Ook probeerde hij klappen onder de gordel om Mooibroek onzeker te krijgen. Bovendien beweerde hij tot de top te behoren waarop Mooibroek nuchter antwoorden: “Wat doe je hier dan nog”?

In eerste instantie zouden zij buiten de poort op de oude snelweg de sprint voltrekken. Na herhaaldelijk aandringen van sgt Koster besloot Mooibroek om het toch op de base zelf te doen. De sergeant was zo van zichzelf onder de indruk dat hij alle condities van het duel door Mooibroek liet bepalen. Immers, hij zou toch winnen was zijn veronderstelling. Goed, op de gestelde datum rond 18.00 uur maakten zij zich op voor de wedstrijd. De vraag van Koster welke schoenen hij aan moest trekken was een zin teveel.

Hij trok zijn berghardloopschoenen aan en zette 100 meter uit. Na het startsignaal van een niet nader te noemen persoon sprintte Mooibroek weg en hoorde van achter een paar misplaatste kreten die zoiets wouden zeggen als: “Mijn tampon zit niet goed” en “Doordat ik mijn bril niet opheb zie ik het startteken te laat”! De uitkomst was desastreus. De sgt Arjan koster kwam ongeveer 2 seconden later binnen en verloor daardoor niet alleen zijn aanzien maar ook nog eens 2 cd’s. Mijn advies is dan ook: laat kuifje even voor wat hij is. Deze nederlaag betekent zoveel voor hem dat hij zich nu afvraagt of hij nog wel capabel genoeg is voor deze functie of dat hij ergens in een stoffig MOB complex moet gaan zitten.
Beste sgt Koster hoe vaak moet je nog verteld worden dat hoogmoed voor de val komt?

Zaterdag staat in het teken van onderhoud. De meest gebruikte middelen zijn bezem, dweil, emmer enz. Afgelopen zaterdag is de redactie geschrokken van een bepaald middel dat gebruikt moest worden bij de bureaucontainers van de staf NSE.  We vragen ons af wat daar door de week allemaal gebeurt?

 

Eindelijk is de kogel door de kerk , op vrijdag 16 augustus mochten we ´s avonds ons burgerkleding aan. Toch moeten we ons aan bepaalde regels houden. Namelijk van maandag t/m zaterdag pas na 18.00 uur en zondags de gehele dag. Verder mogen we zondags in burgerkleding de eetzaal in.
Dus het zal weer een beste modeshow worden.

  • Nummer 12 – 4 september 2002: ½ van de uitzending? – TFF-FOX-NEWS-12

We weten al een hoop maar niet alles. Een ding bijvoorbeeld is de duur van deze uitzending. Maar wat moet je dan wanneer je een traditie hoog moet houden? Het voorstel van de redactie is om gewoon 3 x een “midterm-feest” organiseren.
1 x voor 4 maanden uitzending, 1 x voor 5 maanden en 1 x voor 6 maanden.
De eerste hebben we nu gehad, natuurlijk op 2 maanden. Traditie is dan een blok doorzagen en verschillende personen (plaatsvervangers) hebben de zaag dan ook “te hande gehad”.

Na terug gekeerd te zijn van verlof is de Sergeant-majoor Meeuwisse bevorderd tot adjudant. De voormalige sergeant-majoor heeft in die rang verschillende functies bekleed en was er rijp voor om bevorderd te worden. Dit bevorderen gebeurde op het appel van de NSE. Het overgieten van de bevorderde met bier is een traditie die ook hier hoog wordt gehouden. Met de noodzakelijke 2CR (two can rule) moest het dus blijven bij 2 blikjes.

Afgelopen zaterdag was de dag van de bevordering van de sgt1 Steinz tot sergeant-majoor. Nu wordt je dat niet zomaar dus er moesten eerst nog proeven van bekwaamheid afgelegd worden.
Om in de gelederen van de sergeant-majoors te komen diende de sgt1 Steinz eerst te darten (zijn favoriete sport [trouwens alle sporten zijn bij hem favoriet]) tegen alle sergeanten-majoor van de NSE. Hier diende hij minimaal 4 wedstrijden van te winnen.
Om de plaats bij de sergeanten/sergeanten 1 te verlaten diende hij met een team van soldaten tegen een team van bovengenoemde categorie te volleyballen, en als laatste opdracht een gedicht van exact 200 woorden produceren en voorlezen op het appel waarom hij denkt sergeant-majoor te kunnen zijn.
De eerste opdracht begon om 09.00 uur. Darten tegen de sm Van Schepen. Deze ging verloren. Daarna sm V. Eck, gewonnen, sm Schreurs  verloren, sm Weijde verloren, sm Vos gewonnen, sm Brouwer, verloren, sm Meijeringh, gewonnen en als laatste sm V.d. Meijde, verloren. In de herkansing verloor sgt1 Steinz nog 1 x van de sm V. Schepen en Brouwer. Een niet al te best resultaat zo in het begin van de dag.

Snel omkleden (het was inmiddels al 10,45 uur) en naar het sportveldje. Daar begon een zinderende wedstrijd tussen twee fanatieke teams. Enerzijds omdat de soldaten sgt1 Steinz hem rijp achtte voor het sergeant-majoor schap en anderzijds omdat collegae sergeanten en sergeanten1 dit nog niet vonden. Met veel venijn, spelvreugde, fanatisme en wat al niet meer (want alles werd uit de kast getrokken) wisten het soldatenteam met 2-1 te winnen. Een goed herstel van betrokkene.
Dan als laatste proef, het gedicht. Of de sgt1 Steinz hulp heeft gekregen van het thuisfront is nog onbekend (zijn vrouw kan verschrikkelijk goed en snel dichten) maar om 13.00 uur bij het middagappel (speciaal hiervoor gecreëerd) werd een gedicht voorgelezen waar iedereen stil van werd. De regels liepen als een trein en de inhoud was boven verwachting. Uiteindelijk gaf het hoofd van de inwijdingsproeven (sm Weijde) toestemming aan de sgt1 Steinz om toe te treden tot het sergeanten-majoor korps. Traditioneel werden de strepen, door de kap Krijgsman en elnt Francke, op de schouders bevestigd en overgoten met 2 blikjes bier (2Cr). Om geen last van stank te hebben werd het bier weer weggespoeld met + 3000 liter water uit de bak van de werklust. Een prachtig einde (voor de toeschouwers) van een mooie dag met opdrachten.
Sgt1 Steinz……… Sorry, sm Steinz gefeliciteerd.

De kpl Bogaars heeft op dinsdag 1 oktober enige proeven van bekwaamheid dienen af te leggen om toe te  kunnen treden tot het kpl 1- korps. Nadat hij door de afnamecommissie op diverse onderdelen was getest (pub-tent opzetten, gangen door het terrein, gereedschapkist bij elkaar “sprokkelen”, eten koken [of was het bakken]) werd hij waardig bevonden om de Kpl 1-strepen te mogen dragen.
Om 16.45 uur werden de fel begeerde strepen dan uiteindelijk op zijn schouders bevestigd. Met het nodige bier natuurlijk en daarna het afspoelen met 3000 liter water.

Afgelopen zaterdag hebben we de 2e (?!) “midterm-day” gevierd. Het begon om + 20.00 uur met het bekende doorzagen van de “uitzendings-balk” door de kol Hop, majoor Roosken en de majoor Gubbels. Na een kort woordje van de sm Feijt konden deze drie woestelingen aan de klus beginnen. Waarom woestelingen zult u zich afvragen, maar het zagen had meer het karakter van hakken. Na 10 minuten hakken waren ze het een beetje zat en een gerichte trap splitste de balk in tweeën.

Hierna kon de, inmiddels gereed staande, band beginnen om de stemming erin te krijgen. Dit was geen probleem voor deze musici. Al rap werd er door verschillende personen uit volle borst meegezongen. Dit hield men zo vol tot sluitingstijd. Een perfecte avond met een hele goede band.

Probleem: Van de drie vlaggenmasten die voor het hoofdgebouw staan (van de weg af gezien) is bij een, die van de NATO-vlag, de kabel naar beneden gevallen.
Natuurlijk moet deze vlag weer in de top komen. Maar hoe kom je in die top. Je kunt een lange ladder nemen maar die hebben we niet. Maar je kunt ook met de werklust een persoon naar boven zien te krijgen maar de grond is te nat en de actie te gevaarlijk. Ook is het een optie om de vlag onderaan door slijpen en daarna weer vastlassen. Uiteindelijk komt de sgt A. met het voorstel: Ik klim er wel even in. C-NSE hoopt dat deze actie lukt want anders wordt dit de eerste opdracht die hij terug moet geven omdat hij hem niet uit kan voeren. Alle hoop is dus gevestigd op de sgt Lo/s. En ja hoor, bij de 2e poging (de eerste keer was de paal te glad) lukt het de sgt A. om de draad te bevestigen.
C-NSE gelukkig en de sgt A. al helemaal want hij mag nu bepalen wat hij verdiend heeft.
Dus de volgende vraag is: Wat zal dit zijn?
We hopen u het antwoord te kunnen geven in een van de volgende uitgaven.

Je gaat daags voor de cross country een tocht rijden met de Patria. Je rijdt over een weg en komt uit bij een grote plas. Daar je niet weet wat er allemaal kan gebeuren wanneer je door de plas rijdt ga je er omheen. Wat gebeurt er dan? Je zakt met je Patria tot aan je assen in de modder. Bellen met de SMOD en de bergers halen je er wel uit. Door dit hele gebeuren vervalt je check van de route van de Cross-Country. Deze doe je dan maar op zondagmorgen om 07.00 uur.  Wat gebeurt hier, je komt weer vast te zitten. Even bellen en hulp is onderweg. Je bent zelf los en onderweg, krijg je een telefoontje. De helpers staan nu vast! Oké denk je, laten staan.

De start van de Cross-Country is dan al geweest, komt het volgende telefoontje binnen. Er staat nog een MB vast! Als dan de laatste persoon binnen komt aan de finish zijn alle MB’s weer los. Er zijn geen gewonden en de lopers hebben er niets van gemerkt. Alleen de spanbanden (?) zijn aan gort getrokken bij de bergingsactie. De avond daarvoor is de sgt Lo/S nog bij de waarzegster geweest. deze vertelde hem: “Je zult moeten improviseren”. Sgt A., een strakke actie.

Afgelopen zaterdag stond in het teken van een oud Nederlands spel nl., BINGO.
Nu denk je daar komt niemand op af, maar misschien dat de gratis loten en de prachtige prijzen de oorzaak waren maar de zaal was afgeladen. Je zag nu zelfs personen in de bar die je de hele uitzending nog niet had gezien.
Spelleider deze avond was de sm Feijt. Hij wist deze avond prachtig aan elkaar te praten en het leek wel of hij sinterklaas was. De hele avond was hij diverse prijsjes aan het weggeven. Voor de grote prijzen moest je iets doen, nl het bijhouden van de getallen. We begonnen om 21.00 uur maar voordat we het wisten was het 24.00 uur en waren de prijzen aan de gelukkigen uit gegeven.

Wederom een prachtige avond georganiseerd door de barcommissie.

 

Het laatste exemplaar! – TFF-FOX-NEWS-25

Alle exemplaren te downloaden (klik op nummer):