Samenstelling

1(NL) NATIONAL SUPPORT ELEMENT TASK FORCE FOX is zoals reeds vermeld in het voorwoord een bont gezelschap uit de gehele Koninklijke Landmacht.  Dit gezelschap is gevormd tot een niet-organieke eenheid die in principe samengesteld is op basis van de (unieke) taakstelling binnen deze missie.

Uiteraard zitten er standaard elementen in het NSE, toch verschilt deze eenheid van bijvoorbeeld een ‘normale’ NSE zoals ingedeeld bij SFOR.

COMMANDOGROEP

Alle militairen in Nederland óf op uitzending in het buitenland hebben recht op leiding. Dat vele militairen denken dat dit geheel of gedeeltelijk overbodig is, is alom bekend. Toch is er ook voor deze uitzending een commandogroep (Cogp) samengesteld die ervoor zorg moet dragen dat 1 (NL) NSE TFF de juiste koers vaart.

U weet dat 1 (NL) NSE TFF een samengestelde eenheid is die bestaat uit groepen en pelotons die organiek uit vele eenheden uit Nederland en Duitsland komen. Dit laatste geldt ook voor de Cogp van het NSE.

Toen het bericht voor het samenstellen van een NSE voor de operatie Amber Fox bekend werd bij Divisie Logistiek Commando (DLC), had men de opdracht een samengestelde eenheid te vormen die uit ongeveer honderd personen moest bestaan en waar een veelvoud van disciplines in moest voorkomen.

Om deze samengestelde eenheid te sturen werd binnen 100 Bevoorradings- en Transportbataljon (100B&Tbat) in Garderen gezocht naar een compagniesstaf die snel kon worden ingezet. Echter in verband met een simpel feit dat geen enkele compagnie als geheel werd uitgezonden naar Macedonië, was het onmogelijk een bestaande compagnie in Garderen te beroven van zijn complete compagniesstaf. Dus werd er al snel gezocht naar een gulden middenweg.

De gulden middenweg, een recept ontstaan uit een compromis:

  • Men neme een CC, waarvan de compagnie uit 220 personen bestaat en waarvan er zo’n vijfentwintig op uitzending zijn in Bosnië (SFOR-12) en waarvan de CSM en Plv CC van functie wisselen en stuurt deze richting Macedonië met maar twintig personen van zijn eigen eenheid;
  • Neem vervolgens een Plv CC, waarvan zijn organieke commandant ook van functie wisselt, diverse personen op uitzending zijn in Afghanistan, Bosnië en Macedonië en stuur deze mee als plv C NSE;
  • En als laatste ingrediënt stuur je de SMO weg van dezelfde eenheid als de commandant, om te voorkomen dat er helemaal geen ervaren personeel achterblijft en maakt deze HID van het nieuw te vormen 1 (NL) NSE TFF.

Klik hier voor meer info….

BASE SUPPORT PELOTON

Het Base Support Peloton werd geleid door Eerste Luitenant Francke en sergeant-majoor van Eck. Het peloton was verantwoordelijk voor een groot deel van het dagelijkse functioneren van de voorzieningen op Camp Fox.

Hieronder vielen de eetzaal, de bar, de winkel, de McFox, de veldpost, de sport, het materieelbeheer en de distributie, de wastent, de POD (Point Of Debarcation)-groep en de constructiegenie.

We hebben onze handen hieraan vol gehad en het was leuk werk dat direct resultaat liet zien.
 

Klik hier voor meer info….

Eerste luitenant Francke en sergeant-majoor van Eck

GEMENGD BEVOORRADING EN TRANSPORTPELOTON

GEMB&TPEL 1(NL)NSE TFF. Een behoorlijke afkorting, maar waar staat het eigenlijk voor? Eenvoudig gezegd: het gemengde bevoorradings- en transportpeloton. Het peloton bestond uit een viertal groepen met ieder z’n eigen vakgebied. Te weten:

  • de commandogroep van het peloton bestaande uit de Pc en Opc van het peloton;
  • de YWZ groep bestaande uit een gpc, plv gpc en een vijftal chauffeurs;
  • de Watergroep bestaande uit een gpc, zes chauffeurs en twee bedienaren van de waterzuiveringsinstallatie;
  • de Klasse III groep bestaande uit een gpc en drie klasse III behandelaars/chauffeurs.

Commandogroep

Eerste Luitenant van der Hoeven – PC Sergeant-1 van Raaij – OPC

Dagelijkse werkzaamheden commandogroep: Het beleid van het peloton was in handen van de pc en opc van het peloton. Deze twee stevige heren hebben het met name in het begin heel druk gehad met het opstarten van het peloton. Het overnemen van de taken en bijbehorend materiaal van de Duitse collegae is niet altijd even soepel verlopen, maar het is toch uiteindelijk allemaal goed gekomen.

Het plannen van zowel personeel als materieel, het onderhoud en alle personele beslommeringen behoorden tot hun taak. Zo ook het controleren en begeleiden van de werkzaamheden van de groepen. Met de MB van de commandogroep, bijgenaamd “het slopertje”, is dan ook heel wat afgereden…

En als laatste moet nog gezegd worden dat er heel wat is afgelachen op het kantoor, ondanks dat er soms nog wel eens spontaan dubieuze gassen geproduceerd werden…

Sergeant-1 Van Raaij (l) en Eerste Luitenant Van der Hoeven (r)

Klik hier voor meer info….

HERSTELPELOTON

Op deze site zal het herstelpeloton NSE TFF zichzelf voorstellen. Evenals de Task Force Fox is het peloton een uit de gehele KL samengestelde eenheid zowel qua materieel als personeel. Zo wordt het peloton bevolkt door mensen van 41 Herstelcompagnie uit Seedorf, 43 Herstelcompagnie en stafcompagnie 43 Mechbrig uit Havelte, 320 DS/AS Herstelcompagnie uit ‘t Harde.

Klik hier voor meer info….

Commandant Herstelpeloton (l) en Adjudant Benschop (r)

Hits: 9